Zadel, Nico van

Nico geeft keyboardlessen op basisscholen en pianoles in het docentencollectief Muziekles Waterland.
Hij wil leerlingen de magie van muziek laten ontdekken, hoe fijn het is om je in muziek te kunnen uitdrukken. Om muziek te kunnen maken moet je ook bepaalde dingen leren. En leren gaat het beste als je het leuk vindt. Daarom zoekt hij altijd naar manieren om het leuk te maken. Spelenderwijs leren en aansluiten bij wat de leerlingen aanspreekt. Maar ook altijd een stapje verder gaan dan wat de leerling al kent en kan. De leerlingen uitdagen. Dat is Nico ten voeten uit.

Al sinds heel jong vond Nico muziek het mooiste wat er is. Hij begon met pianoles toen hij 7 jaar was, klassieke muziek. En al heel snel begon hij met improviseren en zelf stukjes bedenken. Op zijn 15e werd hij gevraagd om in een bigband (jazz-orkest) te komen spelen. Bijna allemaal “oude mannen”. De drummer niet. Die ging naar het conservatorium en vond dat Nico dat ook maar moest proberen.
Zes jaar later studeerde Nico af met als hoofdvak piano (klassiek). Nog altijd speelde hij in combo’s en bandjes. Omdat hij muziek componeerde werd hij wederom toegelaten op het conservatorium voor hoofdvak Compositie, waar hij 5 jaar later voor afstudeerde. Intussen werkte hij als docent piano, keyboard en bandcoaching op de muziekschool in Leiden. Later ook in Hoofddorp, en tenslotte bij Muziekschool Waterland. Daar heeft hij ook heel lang het beroemde kinderkoor De Kickers begeleid.

Nico is nog altijd een fervent muzikant: hij speelt voornamelijk jazz en fusion en maakt deel uit van de band Jazz#Tag. Nico is een muzikale alles(vr)eter: klassiek, hedendaagse “klassieke” muziek, moderne jazz, pop en funk.
Muziek is zijn passie. Zijn andere hobby’s zijn hardlopen, zeilen, musea bezoeken en zijn 2 kleindochters.

Als artistiek manager is Nico onder andere verantwoordelijk voor de onderwijsontwikkeling en voor de samenwerking met de scholen in Waterland.

Facebooktwitterpinterestmail