Word_friend

WATERMUSIC

Een muzikale familie!
In de wijk Overwhere en Wheermolen is Muziekschool Waterland in 2019 gestart met ‘Watermusic’! Watermusic staat voor water en muziek als belangrijke levensbehoeften; voor muziek in ons mooie Waterland en is ook de naam van een prachtige compositie van Händel. Watermusic is een uniek muziekproject waarbij kinderen les krijgen op een muziekinstrument, spelen in een orkest én zingen een koor. Ouders kunnen zingen in een ouderkoor. Samen vormen we een muzikale familie in de wijk!

Voor wie is Watermusic?
Kinderen uit groepen 1t/m6 van de scholen OBS Wheermolen, ’t Prisma, ’t Carrousel en De Klim-Op kunnen deelnemen aan Watermusic. Dit schooljaar kunnen kinderen uit groepen 6 van andere basisscholen in Purmerend ook aansluiten.

In de wijken Weidevenne en Purmer zijn kinderen welkom in het wijkkoor. Dit is ook in Wormer het geval.

Om je snel te kunnen ontwikkelen is veel spelen belangrijk! Kinderen vanaf groep 3 komen dan ook twee keer per week naar Watermusic.

Bezoek aan Koninklijk Concertgebouworkest
Kinderen van Watermusic krijgen jaarlijks de kans een familieconcert te bezoeken van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze leren over de professionele uitvoeringspraktijk, kunnen genieten van prachtige muziek en maken kennis met musici.

Lees meer over de achtergrond van Watermusic

Facebooktwitterpinterestmail