Word_friend

Teken de muziek

Wat zou je tekenen als je naar onze liedjes luistert?

Daar zijn we bij Muziekschool Waterland nou heel erg benieuwd naar! Door te gaan tekenen ga je anders luisteren naar de muziek en hoor je misschien wel hele nieuwe dingen. Daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke leuk om te tekenen, kleuren en creatief bezig te zijn.

Doe je mee?

1. Luister in de klas naar 1 van de liedjes

Hieronder staan de liedjes. Samen met de muziekdocent kiezen jullie een liedje uit door op het plaatje te klikken. Luister samen goed naar het liedje.

2. Pak een wit vel papier

Schrijf er duidelijk je naam, school, groep en het liedje waar je naar luistert op, neem dit papier mee naar huis.

3. Tekenen en kleuren!

Maak thuis een tekening over het liedje dat je hebt gehoord. Waar ging het liedje over? En welke instrumenten waren er te horen? Of waar deed het liedje je aan denken? Teken wat er in je gedachten opkomt, niks is te gek!

4. Neem jouw tekening mee naar de volgende muziekles

Je mag jouw tekening tijdens de volgende muziekles aan de muziekdocent geven. Wil je jouw tekening liever zelf houden? Maak dan een foto van de tekening(en) en e-mail deze naar Mieke en Jona op stagistpr@muziekschoolwaterland.nl onder vemelding van ‘tekening’. Zorg ervoor dat de naam, school, groep en de titel van het liedje goed zichtbaar zijn op de tekening.

Misschien komt jouw tekening wel op onze website te staan!