Word_friend

Financiële hulp

Wil je kind graag muziekles volgen, maar heb je geen idee hoe je dit moet betalen? Dan heeft jouw gemeente vaak een regeling die je daarbij kan helpen. Per gemeente geven we de mogelijkheden die er zijn. Onderstaande regeling zijn enkel voor kinderen en jeugd. Voor volwassenen zijn er per gemeente ook mogelijkheden, kijk daarvoor op de site van de desbetreffende gemeente.

Gemeente Purmerend: Jeugdcultuurfonds via deze link kun je kijken of je in aanmerking komt voor een bijdrage. Als dat zo is kunnen wij je in contact brengen met een casemanager bij de gemeente. Mail dan naar de directie.

Gemeente Edam-Volendam: Kansen voor alle kinderen: Sinds 1 januari 2018 is er de mogelijkheid voor kinderen tot 18 jaar om deel te nemen aan het uitvoeringsplan ‘Kansen voor alle kinderen’. Hiermee kan een kind lid worden van een culturele instelling (met een lidmaatschap bij een culturele instelling kan men denken aan dansen, zingen, een muziekinstrument spelen of bijvoorbeeld tekenen en schilderen). Het gaat dan om een lidmaatschap voor een jaar. Er wordt één lidmaatschap per kind voor een jaar met een maximum tot   € 250,- betaald. Als de kosten boven dit bedrag uitkomen, moet dit door de ouder(s)/verzorger(s) zelf bijgelegd worden. De factuur van de culturele instelling kan bij de gemeente ingeleverd worden, waarna de gemeente tot betaling over gaat.

Gemeente Waterland: Jeugdcultuurfonds via deze link kun je kijken of je in aanmerking komt voor een bijdrage. Als dat zo is kunnen wij je in contact brengen met een intermediair via wie je het aan moet vragen. Mail dan naar de directie.

Gemeente Wormerland: Is aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds, als je aan de voorwaarden voldoet kun je in aanmerking komen voor een bijdrage. Als dat zo is kunnen wij je in contact brengen met een intermediair via wie je het aan moet vragen. Mail dan naar de directie.

Facebooktwitterpinterestmail